Къде да скриете Вашия сейф?

15 април 2024 г.

Когато избираме сейф трябва предварително да сме намислили къде точно ще бъде монтиран/ скрит той, за да можем да преценим какви размери приблизително трябва да бъде. В един момент всяко място започва да ни се струва не достатъчно подходящо.

Естествено най-доброто място би било да имате тайно копче в секцията на хола си например, което да отваря вратата към по-малка тайна стая, за която по нищо да не личи, че съществува. Но, за нещастие, почти никой не е в състояние да отдели чак толкова средства и място в дома си за нещо такова.

Затова пък хората са достатъчно изобретателни, за да измислят варианти за скрит сейф - интересни идеи, а и достатъчно достъпни. Ето и някои от по-интересните и нетипични предложения за скрит сейф:

 

Сейф във водно легло

Сейф в легло  Идея за млади бизнесмени!Е, да, сравнително скъпо излиза, но след като имаш възможност и място да сложиш водно легло, то може просто да е със сейф.

 

 

Книга сейф

Книга сейф

 

 

Доста банално ще си каже някой. Но ако вкъщи разполагаш с голяма библиотека с богато разнообразие от книги, кой би могъл да познае дали някоя от тях е различна?

 

 

 

Второ дъно на чекмедже

Сейф в чекмедже

Дъно или пък допълнителна задна преграда. Трябва да е направено достатъчно добре, за да не си личи, че това чекмедже е по-плитко от всички останали. Няма да може да се побират много ценности, но и само за банкноти да е - върши работа.

 

 

Сейф в контакта

Сейф в контакта

Този вариант за скришен сейф е доста удобен, но също както чекмеджето-сейф - не е за много и обемни предмети. Затова пък е идеален за по-дребни ценности, бижута, книжа или банкноти.

 

 

Сейф в гардероба

Сейф в гардероба

 

Сравнително скъпо струваща идея за сейф. Заслужава си, ако ценностите, които искате да скриете, са на по-висока стойност, отколкото изработката на самия гардероб.

На картинката липсват най-долните 2 чекмеджета, за да се покаже къде точно е сейфа. Дойдат ли си и те на мястото - няма как да се забележи, че в дното има скрит сейф.

 

 

 

Сейф часовник

Сейф часовник

 

Това е доста популярно предложение за сейф. По-скоро вече се приема като един допълнителен шкаф в къщи, отколкото като прикрит сейф. Такъв можете да поръчате почти от всякъде и може би евентуалните крадци вече са наясно с този трик. Не е за препоръчване да ползвате такъв вид сейф за много ценни вещи. 

 

 

 

Сейф зад картината на стенатаЗад картината на стената

Сейф зад картина е доста добра идея, но също е станало популярно, от филмите най-вече. Ако търсите вариант да скриете ценни вещи във Вашия офис, може би не е най-добрия вариант. Особено, ако в офиса на стената виси една единствена картина.