Как да изберем най-подходящия сейф?

15 април 2024 г.

До скоро най-често сме ползвали сейф или в банка или на почивка в хотел, предлагащ индивидуален сейф на рецепция или в стаята. Напоследък все по-примамлива обаче става идеята за закупуване на сейф за лична употреба в дома или офиса. Всеки търси начин да  избере най-доброто средство за съхранение на своите най-ценни вещи от кражба, загуба по невнимание, бедствие. И все пак колкото по-близко са до нас съхраняваме тези вещи, толкова по-спокоен е човек.

За да изберем най-подходящия за нас сейф обаче, трябва да си отговорим на няколко въпроса:

 

  • Какво искаме да съхраняваме в него като обем;
  • От какво искаме да защитим ценностите си;
  • Къде бихте имали място в дома си, офиса или друго помещение, колко място бихте отделили в помещението, както и дали бихте желали да е монтирано за стена или под или бихте желали да е преносим;
  • Кой тип заключване би бил най-подходящ и един или няколко е по-удачно да са те.

Важно условие за притежателя на сейф, особено ако е с по-сложен механизъм, е да има инструкции за употреба. Задължително трябва да знаете как да можете да генерирате нов или да променяте стар код, ако искате сейф с електронно заключване, както и да знаете какво да предприемете, ако сте сбъркали кода. 

Също така, ако Ви е нужен по-масивен сейф (най-често такива са огнеупорните, усилените сейфове), задължително се интересувайте за гаранционен срок - обикновено цената за такъв тип сейфове е по-висока, затова трябва да сте сигурни в продукта, който купувате.

Обикновено всяка фирма, предлагаща сейфове, сейфови касети и други сходни продукти, предлага и определен период от време, в който да можете да върнете или подмените закупения от Вас сейф, в случай, че по някаква причина искате да го върнете или подмените.

Винаги, когато имате колебания по каквито и да е въпроси, не се колебайте да се свържете с нашите колеги в SEIFOVETE.com на телефон 0893 334 218.