Сейфове за оръжие и ценности | SEIFOVETE.com

Сейфове за оръжие и ценности (45)

Сейфовете за оръжие и ценности са сейфове, които обикновено могат да се монтират в ниша или шкаф и са предназначени преди всичко за съхранение на документи, лични вещи, малки суми пари, късоцевно оръжие.

Сейфовите кутии в тази категория имат следните общи характеристики: единични стени с дебелина 2-3 мм, врата съставена от два листа стомана, монтирани с разстояние между тях, с обща дебелина 4-6 мм и заключващ механизъм.
Различават се по вътрешни и външни размери, дебелина на стените и вратата, видове заключване –с ключ, с механична ключалка, с електронна ключалка или в комбинация.

Какво представляват сейфовете за оръжие, ценности, документи
Побират само най-ценното, монтират се лесно и биха предизвикали затруднение при опит за кражба или разпробиване. Не са най-сигурни, но определено са лесни за експлоатация и биха предизвикали трудност за достъп от лица, които не са оторизирани с достъп до съдържанието им.

Заключването е според предпочитанието на всеки потребител – ключалка (касов ключ, секретен, тубуларен), с код, с шифър. Обикновено всеки сейф с електронна брава с код или шифър има и ключалка, която е за аварийни ситуации.

С какво тези сейфове са по-предпочитани от други
Основният позитив на тези сейфове, е че те са изключително компактни и спокойно могат да се поберат и впишат без нужда от каквато и да е ремонтна дейност във всяка домашна или офис среда. Обикновено са на по-ниска и достъпна цена, но някои от тях не осигуряват висока степен на защита срещу кражба и обикновено не са пожароустойчиви.
Друго тяхно предимство е капацитетът. Препоръчително е да се монтират и използват в защитени и охранявани територии, те осигуряват основно ниво на защита срещу кражба. Закрепят се към пода или стена с анкетни болтове.

Какво е предназначението им
Компактни сейфове за дома, офиса или дори подходящи за хотелски комплекси. Някои от моделите са снабдени с 2 или 3 рафта и са с вместимост до 10 класьора. Има модел сейф с разделение на 2 модула, които се заключват отделно – чудесно за офис употреба. Друг модел е с едно отделение, но достатъчно широко да побере лаптоп.