Сейф в хотелската стая - предимство, без което не може

Сейф в хотелската стая - предимство, без което не може

Идва лятото. Иска Ви се да отидете на почива. Без значение планина или море, при всички случаи ще потърсите място, където да отседнете.

Всеки би искал различни екстри в хотелската си стая – климатик, телевизор, тераса, хладилник. Със сигурност обаче едно нещо биха искали абсолютно всички – сигурност. Сигурност за вещите и парите Ви, когато не сте в стаята. Освен заключващите системи, тя се гарантира допълнително и от наличието на сигурен сейф на рецепция или във Вашата стая.

Поради голямото текучество на хората целогодишно, хотелите имат интерес да предлагат такава услуга с цел, по-висока сигурност за посетителите и по-малко дискомфортни ситуации за хотела, които биха снижили репутацията му. Именно затова в много анонси на хотели е упоменато, че хотелът не носи отговорност за загубата на ценности, които не са депозирани в предоставения от него сейф.

 

Как да познаете колко качествен е хотелският сейф?

Хотелските сейфове обикновено са с електрона брава с програмируем /сменяем/ код и с трезорна брава. Тук са приложими и т.нар. Мастър системи.

Ако хотелът разполага с Модули за рецепция – няма от какво да се тревожите. Винаги ще имате достъп до ценностите си и ще са на сигурно място.

Ако в хотелската стая имате сейф, обърнете внимание колко малък е той, дали е монтиран на по-скрито място и най-важното – с каква ключалка се заключват. Ако ключалката е електронна със сменяем код за всеки нов гост на хотела, това е най-сигурният вариант. Никой освен Вас няма да има достъп. А още по-добре, ако сейфът е монтиран здраво за пода и/ или стената.

 

Сейф в хотелската стая

 

← назад