Да съхраняваме оръжие в апартамента си разумно

Да съхраняваме оръжие в апартамента си разумно

Много хора в днешно време се възползват от правото да притежават лично оръжие. Това безспорно носи повече сигурност, но е и голяма отговорност. Най-важно е да се уверите, че правилно съхранявате оръжието за безопасността на всички наоколо, особено ако в апартамента/ къщата има деца.

Инвестирането в сейф за оръжие или ценности в дома е умен ход. Не само, за да има ясно обозначено място за такава важна вещ в дома, но ще сте сигурни, че никой няма да стигне до него, без Ваше разрешение.

Някои добри възможности за по-малки оръжейни сейфове, които биха свършили добра работа за апартамент, които ви предлагаме са:

Офис сейф S17E
Офис сейф Yale с електронна ключалка
Метален офис сейф с ел. заключване S25E
Офис сейф S17K
Сейф за документи, ценности и оръжие S25K

Оръжеен сейф Seifovete.com

Не Ви препоръваме да гледате по-евтините модели или тези, които са много леки. Те биха били по-лесна мишена при кражба.

Местоположението за сейф е от голямо значение, но по-важно е да е монтиран здраво за пода и стената, ако позволява избраното за целта място. Така ще затрудните злонамерения човек - той не би отделил много време и усилия в къртенето на сейфа, а и вероятно би се стремил да вдига колкото може по-малко шум, за да не привлича любопитство и внимание. За тези хора, които се замислят за пробиването на пода или нараняването на стената - уверяваме Ви, че монтирането на един сейф не би предизвикало почти никакви видими поражения. А и разбира се - той ще е на скрито място, което няма да виждате всеки ден.

Мястото за монтиране на оръжеен сейф е от изключително важно значение. Често пъти клиентите на Seifovete.com задават този въпрос или търсят съвет. Затова сме събрали няколко интересни идеи за това къде би било най-удачно да съхранявате сейфа си, как да съхранявате в него.

Ако живеете в апартамент, имайте предвид, че предлагаме доста солидни оръжейните сейфове (особено тези за ловно оръжие) и монтирането им на по-висок етаж в къщата би изисквало доста усилия и повече хора, а не е много удачно всички да знаят къде Ви е сейфът.

А ако сте се насочили към малък оръжеен сейф, може да прецените какъв да е той отговаряйки на 3 важни въпроса:

Колко често и бързо искате да имате достъп до него?

Къде може да се монтира, така че да е скрит? Повечето сейфове за домашни ценности се съхраняват в сейф под леглото, на дъното на гардероба или на пода на килера. Ясно е, че това биха били първите места, където би проверил злонамерен човек.

Какво ще съхранявате в сейфа? Само оръжие ли ще държите или и ценни вещи и документи?

Още един много важен съвет - не съхранявайте оръжието си на място, което е изложено на екстремна температура или влага, за да не го увредят и да спре да функционира правилно. Сейфовете за оръжие, които са по-изгодни за джоба не са устойчиви на влага и огън.

Последен съвет, но много важен - ако сте се насочили към оръжеен сейф с електронна брава или шифрова ключалка, не се насочвайте към комбинации от типа на "12345" или "00000". Също така не избирайте рождената си дата. Изберете такъв код, който да е лесен за запомняне, но и да не изпозлвате за други услуги (като пин код на дебитна карта, парола на имейла и т.н.). Постарайте се да запомните комбинацията или ако все пак искате да я запишете някъде - не дръжте записания код в портфейла си. По-скоро го направете на някоя книга сред многото от етажерката в хола.
Такива сейфове с електронно заключване обикновено вървят в комплект с авариен ключ. Задължително дръжте този ключ далече от сейфа.

Други предложения за защита на оръжията ви:

  • Колкото може по-малко хора трябва да вземат участие в монтитране на сейфа Ви в дома.
  • Оръжията, като всяка друга ценност, се нуждаят от грижа и защита. Може да е разумно да направите предварителна застраховка.
  • Хубава идея би била да гравирате оръжието си. Ако някой го открадне би било много трудно да се продаде, след като е гравирано.
  • Задължително е, ако се случи най-лошото и станете жертва на кражба на оръжието или на целия оръжеен сейф - задължително съобщете за това на полицията.

Ако все още имате колебания относно съхранението на оръжие в дома, екипът на Seifovete.com с удоволствие ще Ви консултира и насочи.

← назад