Как да предпазите дома си по време на почивка?

Как да предпазите дома си по време на почивка?

Защита на дома

Наближава сезонът на отпуските на планина или на море. Всички чакаме с нетърпение този период от годината, когато ще напуснем дома за 10 дена, отдавайки се на заслужена почивка.

Но крадците чакат именно това. По-изобретателните наблюдават търпеливо, следят, запомнят.

Затова Ви предлагаме няколко съвета, когато тръгвате на почивка. Някои от тях ще Ви се сторят забавни, но повярвайте - поне част от тях вършат работа.

 1. Инсталирайте няколко камери за наблюдение. Може и да не работят, но самия факт, че са монтирани, би накарал недоброжелателите да имат едно на ум с Вашия дом.
 2. Винаги разчиствайте флаери, брошури, други рекламни материали пред си входната врата. Ако имате възможност, когато сте на почивка, помолете Ваш съсед да ги прибира вместо Вас.
 3. Може да налепите различни стикери по Вашия автомобил - те ще го направят лесно разпознаваем. 
 4. Винаги поддържайте дворът и градината си (ако живеете в къща). Това ще сочи, че има някой вкъщи. 
 5. Не съобщавайте във фейсбук, че напускате дома си, а още по-малко - за колко време.
 6. Изкуствена светлина от телевизора - това не е никак популярен способ. Може да се монтира такова устройство, което да симулира включен телевизор под час. Не е скъп, но би бил ефективен.
 7. Налепете фалшиви стикери на алармената система по входната си врата.
 8. Когато ще товарите багажа си в колата, правете го възможно най-скрито от хорските очи. Ако е възможно - в гаража си, а ако нямате такъв, то нека нареждането на багажника е възможно най-бързо.
 9. Усилете вратите си, ако бравата Ви е слаба. В онлайн магазин Bravite.com може да разгледате и изберете тази допълнителна брава, която би паснала най-добре на интериора Ви. 
 10. Снабдете се със система за сензор на движението в дома Ви, която лесно да може да се следи от Вашия смартфон.
 11. Вземете си сейф за дома, който да монтирате на достатъчно скришно място, където да скриете Вашите ценни вещи. Тук се намесваме ние - в онлайн магазин Seifovete.com ще намерите изобилие от модели.

Разбира се, всички похвати зависят от това, дали живеете в апартамент в града или в къща в покрайнините, колко е оживено, има ли път до Вас, колко е обезопасено жилището Ви и т.н.

Във всеки случай, човек сам може най-добре да предпази себе си. Колкото по-превантивно, толкова по-добре.

← назад