Защо трябва да си закупите офис сейф?

Защо трябва да си закупите офис сейф?

Защо да си закупите офис сейф?

Много компании съхраняват чувствителна бизнес информация на твърди дискове на компютри и в хартиени документи. Част от тази информация е незаменима и трябва да бъде защитена от загуба или кражба. Помислете за степента на сигурност, която компанията Coca-Cola използва, за да защити собствената си формула за напитки! В дигиталната ера компаниите обикновено правят резервно копие на компютъра всяка вечер и съхраняват цялата информация на хард дискове или други външни носители. Ако избухне пожар в офиса, цялата тази информация ще изчезне завинаги. Офисните сейфове защитават ценни документи, корпоративни записи, празни чекове, кредитни карти и много други елементи, които са от решаващо значение за текущия бизнес.

+

Видове офис сейфове

Офисните сейфове могат да бъдат закупени в много различни размери и форми, в зависимост от бюджета на вашата компания, нуждите от съхранение и необходимото ниво на защита. Например, можете да закупите сейф, който е вграден в стената на вашия офис и скрит, или модел вграден на пода. Много фирми избират сейф, който лежи на пода. Те идват с предварително пробити отвори за анкерни болтове, което ви позволява да държите сейфа здраво закрепен към пода. Тези сейфове обикновено са доста тежки, което затруднява крадците да изнесат сейфа от помещенията.

Офис сейфовете биват:

Сейфове с електронна брава

Сейфове с касова брава

Сейфове с ключалка

Сейфове за лаптоп

Пожарна безопасност

Ако се случи пожар в офиса, би било добре да знаете, че вашите важни документи и цифрови носители могат да оцелеят в пламъците. Много компании смятат, че осигуряването на важните им документи в заключен шкаф от неръждаема стомана е достатъчно. Температурата на пожар обаче може бързо да се повиши до 800 градуса по Целзий, в зависимост от конфигурацията на сградата и материалите. Компютърните дискове и други носители се унищожават при 50 градуса по Целзий, докато хартията се запалва при 230 градуса по Целзий. И двете няма да издържат много дълго, освен ако не ги съхранявате в огнеупорен сейф, който осигурява допълнителна противопожарна защита.

Водоустойчиви сейфове

Ако вашият офис претърпи наводнение, ще бъдете благодарни за сейф, който предлага тази допълнителна защита. Сейфовете, които предлагат водоустойчивост, обикновено се тестват чрез потапяне на 2 метра. Сейфът получава рейтинг, който зависи от това колко дълго може да остане потопен във вода, като същевременно поддържа съдържанието на сухо и безопасно. Влажността в сейфа е фактор, а влажността над 80 процента унищожава касетите и цифровите носители. Можете да изберете сейф с рейтинг UL, който поддържа вътрешната влажност под 80 процента за определен период от време.

Механизми за безопасно заключване в офиса

Офисният сейф е необходим, когато трябва да поддържате контрол върху определени вещи, като чекове или печати. Можете например да изберете сейф с двойно заключване, така че двама служители винаги трябва да присъстват едровременно, за да отварят и затварят сейфа заедно. Или може да предпочетете сейф с електронно заключване и цифрова клавиатура или биометрично заключване, което се активира с пръстов отпечатък за отваряне на сейфа.

Всеки бизнес има хартиени документи и други носители, които си заслужава да бъдат защитени. Трябва да закупите офис сейф веднага щом започнете да съхранявате важни документи и други предмети, които не могат да бъдат заменени лесно в случай на пожар или взлом. Освен това помислете за необходимостта от защита на информация, която би могла да даде на престъпниците достъп до важните ви бизнес активи. След като вземете решение да закупите офис сейф, помислете за необходимото пространство и нивото на сигурност.

← назад